Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jászberény - A liberalizmus tü
  2011-09-13 18:58:32, kedd
 
  A liberalizmus tükre
2011-09-08 11:14:01, csütörtök

Jászberény - A liberalizmus tükre

A Jászság fővárosának címét viselő kisváros egyes területei a Latin-amerikai szegény negyedek világát idézik. Szeméthegyek, töméntelen mocsok és olyan felfoghatatlan nyomor uralkodik itt, hogy a sokat látott emberfia is megdöbben.




Pedig tudjuk, hogy a XXI. század Magyarországában több tucatnyi ilyen nyomortelepet találhat az, aki kíváncsi rá. Mi lehet az oka annak, hogy a vidéki élet lassan a nyomor szinonímája lesz szótárunkban és miért lehet az, hogy ez az elképesztő nyomor tömegével sújtja a honi cigányokat? Megkeressük a válaszokat.

Hangsúlyozzuk, Jászberény problémája nem egyedi, sőt, lassan általánossá válik és Kelet - Északkelet - Magyarországon már lépten-nyomon fellelhetőek hasonló cigánytelepek. A legmegdöbbentőbb tapasztalat egyértelmű következtetéseket eredményez: ezeken a helyeken egyre több gyermek látja meg a napvilágot úgy, hogy gyakorlatilag nulla az esélye arra, hogy valaha is megtanulja a többségi társadalom viselkedési normáit, hogy egyáltalán kitörhessen az analfabétizmus kegyetlen bilincséből. S ami a legrosszabb: szinte törvényszerű, hogy csupán elviselhetetlen kolonc lesz a többség nyakán. No, de meddig lehet ezt elviselni? Ma már szociológusok, kriminológusok és még ki tudja hány szakember mondja ki egyre nyíltabban a rideg summázatot: nem sokáig, egy puskaporos hordón ücsörgünk.




Természetesen a Jobbik önálló, átfogó cigánystratégiát hirdetett meg már egy évvel ezelőtt. Csak hát azzal két komoly probléma is van. Egy részről, az a liberális társadalompolitika, melynek árnyékában lassan a második generáció nő fel, azt a paradigmát hirdeti, hogy egyszerűen fel kell számolni a szegénységet, s ezt rendkívüli támogatásokkal, plusz pénzekkel és integrált, liberális alapokon nyugvó oktatással kell megoldani. Napjainkra világossá vált, hogy ez az alapvetés tarthatatlan, csődöt mondott. Hiába öntünk romaintegrációba súlyos tízmilliárdokat, a cigányok többsége egyre inkább leszakad, a gyerekeket nem járatják iskolába, ha mégis, ott képtelenek viselkedni, a közmunka programok a jelenlegi formájukban csak tűzoltásra elegendőek, de szakképzés, netán felsőfokú képzés az elképesztő pozitív diszkrimináció ellenére is alig néhány száz cigány fiatalt érint.




Mégis, ezt a politikát tartja ma a magyarországi politikai elit etalonnak - a radikális pártot kivéve. És senki sem hajlandó szembe nézni a kemény valósággal. Az érem másik oldalán pedig maguk a cigányok állnak, akik persze sok-sok nyilatkozatban elmondják, hogy ők szeretnének dolgozni, meg rendesen megélni, de tudjuk, ez nem megy nekik. Nem szeretik a kötöttségeket, nem szeretnek felelősséget vállalni, hiszen rengetegen arra sem veszik a fáradságot, hogy a gyerekeiket minden reggel elkísérjék az iskolába, s délután számon kérjék rajtuk, mit csináltak ott?

Annak ellenére élnek már-már tettetett mélyszegénységben, hogy a szociális háló, no meg civil szervezetek sokasága minden lehetséges plusz támogatást megad nekik. Hogyan lehetséges, hogy a családi pótlék és a legalább hat féle segély, meg a természetbeni juttatások sem elégségesek ahhoz, hogy a gyermekek jól tápláltak legyenek és normális ruhában járjanak? Hogyan lehetséges, hogy olyan piszokban tengődjenek, amilyet csak a Fekete-afrikai menekülttáborokat bemutató dokumentumfilmekben lát az ember? Senki sem tud mit mondani arra, hogy a szegénység, meg a kosz rendesen kéz a kézben jár. Nem így van. Nem törvényszerű.




Mindennek a tetejében van a liberális ostobasággal átitatott főhatalom, az állam és annak szervei, helyhatóságai és szakhatóságai, akik tudják, mi a probléma, de nem tesznek semmit. A gyámügyesek nem mernek feljelentést tenni, a rendőrség gyakorlatilag tehetetlen, helyi polgármesterek többsége pedig beéri azzal, hogy még több fát, konzervet oszt ki. Mikor mi van. Hiába konganak a vészharangok, néhány kivételtől eltekintve a helyi és a központi hatalom arra sem hajlandó, hogy hatályos jogszabályokat betartson és betartasson. S mivel ez a folyamat bő két évtizede zajlik, a cigányság nagy része (tisztelet a kivételnek) már azt is kirekesztőnek tartja és sérelmezi, hogy alapvető kötelezettségeinek eleget tegyen.




Ezt a katasztrofális helyzetet fordította most a visszájára Jászberény jobbikos képviselője, Budai Lóránt, aki előtt már volt számos jó példa: Érpatak, vagy akár Gyöngyöspata képében. S bár Budai Lóránt egyedül küzd, azért tudja, mit tehet és azt meg is teszi. Nem tudjuk, hány önkormányzati képviselő járt kint eddig a Munkás utca környékén, a Neszűrben, s a térség forradalmi országgyűlési képviselője tiszteletét tette-e már (jobbikos országgyűlési képviselők már többen is jártak ott), gyanítjuk nem nagyon. Ha mégis, szégyen, hogy nem tettek semmit. Budai viszont igen, mert végigjárta a putrikat, elbeszélgetett az ott élőkkel, felmérést végzett, dokumentált - végül feljelentést tett kiskorú veszélyeztetése miatt.




Ez másképpen már nem mehet. Budai Lóránt lapunknak elmondta, ha ezt a gyakorlatot nem változtatjuk meg és nem léptetjük működésbe a szakhatóságokat, a nyomozó szerveket, ha nem alkalmazzuk következetesen a törvény adta szankciókat, annak beláthatatlan következményei lesznek.

Valóban, a cigányság ma Magyarországon, sőt egész Európában egy elszabadult hajóágyú, s hiába van uniós romastratégia, ezeket a problémákat kizárólag helyben lehet felszámolni, következetes szigorral és olyan támogatási rendszerrel, ami teljesítmény alapú, tehát nem alanyi jogon jár. Ha ez nem valósul meg, Magyarország összeomlik, de annak áldozatul esik a cigányság is. Márpedig, ép ésszel gondolva, ez nekik sem állhat érdekükben.

Csanádi Gábor Ferenc - barikad.hu


http://barikad.hu/j%C3%A1szber%C3%A9ny_%E2%80%93_liberalizmus_t%C3%BCkre-20110907
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legmegdöbbentőbb, cigánystratégiát, romaintegrációba, magyarországában, elviselhetetlen, tízmilliárdokat, veszélyeztetése, szakhatóságokat, következetesen, polgármesterek, kriminológusok, jogszabályokat, felfoghatatlan, következményei, magyarországon, katasztrofális, diszkrimináció, támogatásokkal, nyilatkozatban, elbeszélgetett, analfabétizmus, hangsúlyozzuk, cigánytelepek, helyhatóságai, romastratégia, beláthatatlan, természetesen, kötöttségeket, magyarországi, nyomortelepet, természetbeni, szociológusok, gyakorlatilag, önkormányzati, szakhatóságai, kirekesztőnek, liberalizmus tükre, sokat látott, vidéki élet, nyomor szinonímája, elképesztő nyomor, honi cigányokat, legmegdöbbentőbb tapasztalat, helyeken egyre, esélye arra, többségi társadalom, analfabétizmus kegyetlen, többség nyakán, rideg summázatot, puskaporos hordón, évvel ezelőtt, második generáció, Budai Lóránt, Csanádi Gábor Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Örülök, hogy látlak!  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kaffka_Margit  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Popper Péter szavai  Egy hatékony szolga  Alázat  Facebookon kaptam  Adakozás  Png telefon  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyi telefonál  Albert Einsteinről  Nagyi telefonál  Nem számIt  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Hiányzik  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Adakozás  Erdőn  Az igazi szeretetért rendszeri...  Adakozás  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nagyi telefonál  Éretlen vers  Png telefon  A kételkedés kezelése  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Éretlen vers  Julian Brass gondolata  Fehér virág  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Őrizkednünk kell...  Egy lelki imádság  Albert Einstein gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Alázat  Alázat  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kerüld el az evangélium örömén...  Alvó cicák  A kételkedés kezelése  Bounty krémes  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép álmokat!  Png kutya  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Png ház  A sors  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Tavaszi kép  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png ház  Bertolt Brecht -től idézet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
liberalizmus tükre, sokat látott, vidéki élet, nyomor szinonímája, elképesztő nyomor, honi cigányokat, legmegdöbbentőbb tapasztalat, helyeken egyre, esélye arra, többségi társadalom, analfabétizmus kegyetlen, többség nyakán, rideg summázatot, puskaporos hordón, évvel ezelőtt, második generáció, paradigmát hirdeti, alapvetés tarthatatlan, cigányok többsége, közmunka programok, jelenlegi formájukban, elképesztő pozitív, politikát tartja, magyarországi politikai, radikális pártot, kemény valósággal, érem másik, cigányok állnak, gyerekeiket minden, szociális háló, családi pótlék, természetbeni juttatások, kosz rendesen, liberális ostobasággal, rendőrség gyakorlatilag, központi hatalom, cigányság nagy, katasztrofális helyzetet, visszájára Jászberény, térség forradalmi, nyomozó szerveket, törvény adta, elszabadult hajóágyú, problémákat kizárólag, legmegdöbbentőbb, cigánystratégiát, romaintegrációba, magyarországában, elviselhetetlen, tízmilliárdokat, veszélyeztetése, szakhatóságokat, következetesen, polgármesterek, kriminológusok, jogszabályokat, felfoghatatlan, következményei, magyarországon, katasztrofális, diszkrimináció, támogatásokkal, nyilatkozatban, elbeszélgetett, analfabétizmus, hangsúlyozzuk, cigánytelepek, helyhatóságai, romastratégia, beláthatatlan, természetesen, kötöttségeket, magyarországi, nyomortelepet, természetbeni, szociológusok, gyakorlatilag, önkormányzati, szakhatóságai, kirekesztőnek, országgyűlési, liberalizmus, szótárunkban, szegénységet, magyarország, felelősséget, gyöngyöspata, szeméthegyek, következetes, tarthatatlan, teljesítmény, vészharangok, ostobasággal, változtatjuk, fellelhetőek, törvényszerű, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.